Raspušten lički ogranak HDZ-a

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Na večerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a donesena je odluka o raspuštanju Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, doznaje portal Nacionalno iz izvora u vrhu HDZ-a. Za povjerenika koji ima zadatak provesti izbore u stranci unutar 6 mjeseci imenovan je Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave.

Raspuštanje ŽO HDZ-a uslijedilo je nakon jučerašnje press konferencije sad već bivšeg predsjednika ŽO HDZ-a Darka Milinovića.

“Milinović ostaje župan, on je direktno izabran. On je član Predsjedništva, donijeli smo političku odluku da se raspusti ličko-senjski HDZ, nakon čega ćemo imati izbore”, rekao je Plenković, dodavši da se jučerašnja konferencija za novinare u Lici uopće nije trebala dogoditi, te da su današnje odluke na sjednici posljedice te konferencije.

“Današnja sjednica je konsenzus svih članova”, rekao je Plenković.

“Nema frankcija u HDZ-u. Postoji politika stranke, postoji politika Vlade. Stranku vodim malo više od godinu i pol, u tom razdoblju pobijedili smo na parlamentarnim izborima. Stranka je konsolidirana. Ova Vlada je pokazala najviši duh partnerstva i surađivanja sa županijama”, rekao je Plenković.

Darko Milinović je rekao da je za njega odluka očekivana. “Nisam razočaran. Ne smatram to porazom. Ja sam jučer podnio ostavku, ovo je očekivana odluka. Idu izbori za predsjednika i županijski odbor i ja sam je svjesno jučer dao”, rekao je Milinović, dodavši da je na sastanku bilo dosta rasprave.