Raspad političkog sustava unutar ličkog HDZ-a !?

Lički župan Darko Milinović, inače nedavno izbačen iz HDZ-a, na svom Twitteru se pobunio jer je dio HDZ-ovih vijećnika uz pomoć SDSS-a smijenio “utemeljitelja HDZ-a”.

“Danas je 6 od 14 vjećnika HDZ-a uz potporu SDSS na županijskoj skupštini u ličko-senjskoj županiji razrješili utemeljitelja HDZ-a. To je novi HDZ ličko-senjske županije. Kažu mi da je Pupovac zvao svoje i naredio im to. Ne dopustite da uz pomoć SDSS-a to rade domoljubima”, poručio je Milinović na Twitteru.

Kako piše Lika online, šestorica HDZ-ovaca na županijskoj skupštini podržali su smjenu utemeljitelja HDZ-a Ivice Čačića i donedavnog predsjednika Temeljnog ogranka HDZ-a Grada Gospića Juraja Verzona iz Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije. To je naznaka da je, nakon izbacivanja Darka Milinovića iz HDZ-a, došlo do raskola u ličkom ogranku te stranke.

Sada HDZ-u, koji u Lici vodi Marijan Kustić, većinu drže još i SDSS i SDP. Stanje u ličkom HDZ-u komentirao je i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić.

“Polako, izabran je predsjednik županijske organizacije u ličko-senjskoj županiji, predstoji pred njime proces stabilizacije i u kontekstu takvog rada promatram i rezultate glasovanja. Vrijeme radi za Marijana Kustića i vjerujte mi da će se stvari srediti, da će Ličko-senjska županija opet biti, kao što je uvijek bila – utvrda HDZ-a”, rekao je Bačić.

Na pitanje o tvrdnjama Darka Milinovića da će njegova lista pobijediti ako dođe do prijevremenih izbora u toj županiji, Bačić je poručio rekao: “A što će drugo Dado reći? Nisam drugo ni očekivao, ali će rezultati pokazati da je Ličko-senjska županija pokazati da je uz Marijana Kustića i HDZ”, prenosi N1.