Raspad Hrvatskog generalskog zbora! Generali izlaze iz članstva!

Željko Glasnović/ Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Iz Hrvatskog generalskog zbora istupila su četiri generala, dva brigadira i jedan pukovnik jer su nezadovoljni ponašanjem te udruge a vezano za aktualne događaje.

Oni su poslali pismo HGZ-u 2. svibnja 2020. godine u kojem navode:

“Poštovani članovi udruge građana Hrvatski generalski zbor, sukladno Statutu HGZ-a i odnosu udruge prema situaciji i društvenim pojavama ne osjećamo više svrhu i potrebu našega članstva i djelovanja u udruzi građana kojoj smo dragovoljno pristupili te naše članstvo smatrajte završenim s datumom naznačenim na dopisu.

Generali: Željko GlasnovićŽeljko ŠiljegMiljenko Lasić, Ivica Primorac, Brigadiri: Stjepan GašljevićIvan Ančić, Pukovnik Ivica Tomić.

General Glasnović je napomenuo ako nije do sada isključen iz udruge da ovim dopisom i službeno prestaje njegovo članstvo u HGZ-u. General Željko Šiljeg za portal Otvoreno kratko je potvrdio informaciju o istupanju iz udruge HGZ.

“Točno je kako sam napustio Hrvatski generalski zbor, a kako je navedeno u pismu i to su isključivi razlozi napuštanja HGZ-a i nikakvi drugi”,  kratko je komentirao general Šiljeg.

Podsjetimo, Andrija Hebrang je nakon incidenta u Okučanima istupio iz HGZ, a kao razlog je naveo “višekratno kršenje Statuta Zbora i temeljnih principa zbog kojih je Zbor osnovan i zbog kojih je postao njegov član”.

Nacionalno/Dnevno.hr