Ranko Ostojić poziva Davora Bernardića da se povuče s mjesta predsjednika

Splitsko-dalmatinski SDP u subotu završava svoj izborni proces, u Splitu se održava konstituirajuća sjednica županijskog odbora s koje je predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić pozvao predsjednika stranke Davora Bernardića da se povuče s mjesta predsjednika.

“Situacija je neizdrživa. Nama rejting ne da pada, nego smo u situaciji da tonemo, a svi koji su u ovom trenutku zainteresirani da se spasi SDP vjerujem da su na tragu upravo tih zaključaka i da su demokratski izbori unutar stranke rješenje”, rekao je Ostojić.

Istaknuo je kako je sastanak neformalne skupine SDP-ovaca u Kamanju dao kvalitetne zaključke, kako ih velika većina ljudi podržava, kako su odmah neophodni unutarstranački izbori za sva tijela, jednako tako i za predsjednika.

Neformalna skupina od 81 člana SDP-a zatražila je u petak u Kamanju “trenutni” odlazak Davora Bernardića s dužnosti predsjednika SDP-a zbog “katastrofalnog vođenja stranke i rušenja njezina rejtinga među građanima”, održavanje izbora za sva stranačka tijela do kraja godine te poništenje svih sankcija protiv članova koji su kritički upozoravali na loše stanje u SDP-u.

Ostojić je pozvao predsjednika stranke da “smogne odgovornost da sam odluči, da pomogne SDP-u, da povuče odgovoran potez i da se povuče s mjesta predsjednika” čime će se, kaže, otvoriti proces unutarstranačkih izbora, “najbolji demokratski put za izbor svih koji mogu spasiti SDP”.

Stranački je Statut vrlo jasan, u slučaju Bernardićeve ostavke privremeno obavljanje funkcije predsjednika preuzima Zlatko Komadina, odgovorio je Ostojić novinarima, napominjući kako je cilj da se unutarstranački izbori raspišu čim prije.

Predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a najavio je kako županijski odbor počinje ozbiljan politički rad, primarni mu je zadatak pokrenuti organizaciju u županiji, ojača simpatizere i članove.

“Vjerujemo da ćemo ostvariti cilj, a to znači vratiti se u bolja vremena u kojima smo bili prva ili druga stranka u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, izjavio je Ostojić.