Ranko Ostojić: “Kupnja blindiranih vozila – potpuno promašena investicija”

N1

Najavu nabavke blindiranih vozila komentirao je bivši ministar unutarnjih poslova, SDP-ov Ranko Ostojić.

“Uvijek treba podržati opremanje policije, međutim ovdje se radi o potpuno promašenoj investiciji. Naime, opravdanje da su to vozila koja će biti potrebna za hrvatsko predsjedanje Europskom Unijom 2020. godine ili za zaštitu štićenih osoba itd… s takvim novcima u trenucima kada znamo da policija nema dovoljno opreme i da su prioriteti očito u krivom pravcu…

Moram reći da u situciji kada predsjedavate EU-om, kada vam dolazi mnogo državnika, onda je sigurno puno bolji način da to iznajmite, da riješite to na racionalniji način nego da to radite na način da sad kupite aute koje očito i oni kojima bi trebali eventualno u međuvremenu biti na raspolaganju ne žele koristiti”, rekao je Ranko Ostojić.

Podsjetimo, dan nakon što je objavljeno da MUP nabavlja nova blindirana vozila vrijedna 13 milijuna kuna, domaće štićene osobe prve kategorije kojima su limuzine trebale biti namijenjene, najavile su da te automobile neće koristiti.

“Nisam tražila novo vozilo, najčešće se vozim kombijem”, kazala je predsjednica.

Vozila ne namjerava koristiti ni premijer Andrej Plenković.

‘Predsjednik Vlade neće koristiti nove blindirane limuzine. Predsjednik Vlade niti dosad nije koristio blindirano vozilo’, poručili su iz Banskih dvora.