Ramljak Vladi predao dokumentaciju o savjetnicima u Agrokoru

Izvor: Vlada RH

Na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio je danas dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prošlog je tjedna zatražio od izvanrednog povjerenika Agrokora, Ante Ramljaka, detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje američki AlixPartners.

Dokumenti koji su dostavljeni detaljno će se analizirati te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima.

Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništava i obrta Martina Dalić.

Ranije danas, Privremeno vjerovničko vijeće dalo je podršku izvanrednom povjereniku u Agrokoru Anti Ramljaku i izvanrednoj upravi.

“Cijenimo rad izvanredne uprave i domaćih i stranih savjetnika čiji su rezultati u proteklih deset mjeseci stabilizacija i postizanje održivosti poslovanja Agrokora, bitno poboljšanje likvidnosti sustava s pozitivnim efektima na cijelo tržište i maksimalno očuvanje radnih mjesta u Hrvatskoj i zemljama regije”, stoji u priopćenju Privremenog vjerovničkog vijeća koje je istaknulo da je njihov prioritet “postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku”.

“Vjerovnici Agrokora su uložili značajna sredstva u Agrokor te su u skladu sa zakonom, zajedno s izvanrednim povjerenikom i angažiranim savjetnicima Agrokora fokusirani na izbjegavanje stečajnog scenarija i oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina’, priopćeno je u ponedjeljak iz Privremenog vjerovničkog vijeća.