Ramljak se oglasio nakon predaje dužnosti u Agrokoru

FaH

Bivši izvanredni povjerenik u Agrokoru, Ante Ramljak, danas je predao dužnosti novom povjereniku kojeg je u utorak imenovala Vlada, a u srijedu potvrdio i Trgovački sud, Fabrisu Perušku.

Po izlasku iz Agrokora nakon predaje dužnosti, Ramljak je rekao:

“Kako se osjećam? Možda čak i olakšano od svega. Kad sam došao tu prije 11 mjeseci zatekao sam 6 kuna na računu, na današnji dan je novac na računu milijardu i šesto milijuna kuna. I Fabrisu i Ireni želim svu sreću, mislim da će to dobro napraviti, a ja ću dobro razmisliti što ću. Nemam planova ni ideja”, rekao je novinarima.

Što je presudilo njegovom odlasku? “Što je bilo presudno, to morate pitati nekog drugog”, rekao je. Nije htio reći je li to bilo premijerovo ponašanje.

“Nema apsolutno nikakve gorčine. To je velika transformacija, promjena u društvu, svi znate da to nije bilo lako izdržati ni političarima ni meni. Ako je moja žrtva potrebna na se ovo do kraja izvede, ja sam tu žrtvu prihvatio i stvarno želim da uspijemo”, kaže.

Što se tiče načina na koji je otišao, kaže: “Očekivao sam puno toga. Nisam imao nikakvih iluzija da će ovo proći jednostavno. Svi znate što Agrokor i Todorić predstavljaju u društvu, koliko je bio svegmoguć, znali smo da ćemo imati problema.”

Na pitanje o istrazi DORH-a protiv njega, rekao je: “To pitajte DORH, ja sam tu i nemam nikakvih problema s tim. Ostat ću u Zagrebu, neću ići nigdje, svi znaju gdje sam.

Otkrio je i kako neće više dolaziti u Agrokor.