Ramljak poručio špijunima iz BiH: Bolje da su slušali Dubiozu

Foto: Nacionalno

Osim političara od strane agenata Obavještajno-sigurnosne agencije BiH prisluškivani su navodno i hrvatski gospodarstvenici. Među njima i direktori Konzuma BiH-a te Velproa, a preko njih i izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak

Tportal je pitao Ramljaka zabrinjavala li ga to što se našao na meti BH agenata. On je poručio kako o tome nema saznanja i ne može komentirati te navode, ali da bi, ako je to točno, bilo bolje da su slušali Dubiozu kolektiv umjesto njega.

Osim Ramljaka, prisluškivana je i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić.

“Krenuli smo u provedbu plana da se Mercator vrati u BiH, preuzme svoje dućane i da ćemo dokapitalizirati Konzum i svježim novcem iz Agrokora i prije svega smiriti situaciju s dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja”, kazao je Ramljak.

Pojasnio je kako trenutačni dug Konzuma BiH prema dobavljačima iznosi 40 milijuna konvertibilnih maraka (oko 20 milijuna eura) a on će biti izmiren na temelju ulaganja svježeg kapitala u tu tvrtku iz Leda i Sarajevskog kiseljaka kao i dijelom iznosa od 15 milijuna eura koji će za BiH biti izravno izdvojen iz sredstava Agrokora.

Ulaganjima u Konzum BiH, kako je rekao Ramljak, Ledo i Sarajevski kiseljak će de facto postati njegovi novi vlasnici.