Ramljak ponudio ostavku – Dalić: Sve ćete doznati sutra

Hina

U Vladi je održan sastanak o Agrokoru, na kojemu su uz povjerenika za Agrokor Ane Ramljaka sudjelovali premijer Andrej Plenković s najužim timom te predstavnici vjerovnika Agrokora.

N1 je objavio neslužbenu informaciju kako je Ante Ramljak na sastanku ponudio svoju ostavku, a to im je potvrdio izvora blizak dobavljačima Agrokora. Prema informacijama Večernjeg lista Ramljakovoj ostavci usprotivili su se predstavnici vjerovnika i da se procesi u Agrokoru moraju dovesti do kraja.
U Agrokoru informaciju o Ramljakovoj ponuđenoj ostavci nisu ni potvrdili ni opovrgnuli.

“Sve ćete doznati sutra”, izjavila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić koja je oko 21,50 napustila zgradu Vlade. Ramljak je Banske dvore napustio oko 21,20 sati, a prema neslužbenim informacijama, formalna odluka o Ramljakovoj ostavci očekuje se sutra.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković o sadržaju sastanka nije htio govoriti. “Sve ćete znati na vrijeme. Znadete koliko nam je Agrokor važan. Nikad nisam, pa ni sada neću odavati o čemu smo razgovarali na takvoj vrsti sastanka. Predsjednik Vlade donijet će odluku čim odluči da je pravi trenutak”, rekao je.
Na pitanje o mogućoj smjeni ministrice Martine Dalić ili izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, rekao je da to ne može komentirati, ali da će sve odluke koje bude donosio premijer biti donesene vodeći računa u prvom redu o očuvanju gospodarskog sustava i hrvatske prehrambene industrije. U Varaždin je Jandroković došao na proslavu obljetnice HDZ-a.