Rakitić zahvalio Mourinhu i poručio: Nismo došli turistički u Budimpeštu

Hina

Nakon što je Hrvatska otvorila kvalifikacije pobjedom protiv Azerbajdžana, Ivan Rakitić se nada kako će ‘Vatreni’ protiv Mađarske napraviti i drugi korak prema plasmanu na EURO 2020. godine

“Mađarska će biti spremna, jedva čekaju utakmicu, ali i mi jedva jedva čekamo dvoboj. Nismo došli vidjeti Budimpeštu, već po pobjedu jer želimo napravit drugi korak premo EP-u,” poručio je veznjak Barcelone.

Hrvatska je dugo lomila Azerbajdžan, a slična igra se očekuje i u nedjelju na Groupama Areni. Rakitić možda ima i najviše iskustva u razbijanju suparničkih bukera. Barcelona gotovo u svakoj utakmici napada suparnički ‘autobus’ pred golom. 

“Očekujemo kako ćemo i u ovoj utakmici napadati, moramo biti dobro organizirani, moramo znati tko gdje stoji na terenu. Znamo da će biti teško,” kazao je Rakitić dodavši: “Moramo se nametnuti, lopta mora biti kod nas, moramo stvarati pritisak.”

“Raketa” je istaknuo kako je važno da igrači u svakom trenutku drže svoje pozicije i da momčad stoji kompaktno.

“Bitno je da u svakom trenutku kvalitetno stojimo na terenu, da se zna tko će zatvoriti prostor kada netko krene prema naprijed. Ako dobro stojimo u defanzivni, ako stojimo jedan blizu drugome onda će lakše biti i u napadu.”

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho nedavno je bio prepun pohvala na  igre hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića čijim je golom Barcelona pobijedila Real Madrid u velikom derbiju španjolskog prvenstva.

 Rakitić je za mene jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. On je fantastičan igrač na svakoj razini, rekao je bivši menadžer Manchester Uniteda u analizi za medijsku kuću beIN Sports.

“Što reći, nego se zahvaliti Mourinhu na takvim riječima. On je jedan od najboljih stručnjaka na svijetu i ne znam bi li moj otac ljepše rekao,” kazao je Rakitić.

“Nadam se da će se što prije vratiti na klupu i voditi neku momčad,” dodao je Barcelonin majstor.