Radovan Fuchs dovodi svoj tim i preuzima vođenje kurikularne reforme

Radovan Fuchs, nekadašnji ministar obrazovanja u Vladi Jadranke Kosor, bit će novi šef Ekspertne radne skupine, tijela čiji je zadatak osuvremenjivanje Nacionalnog okvirnog kurikula i usklađivanje dokumenata obrazovne politike, piše Večernji list.

Imenovanje Radovana Fuchsa, koji odgovor je premijera Plenkovića ministrici Blaženki Divjak i njezinu opiranju da na čelnu poziciju ERS-a dođe Matko Glunčić koji je na natječaju dobio najviše bodova. Fuchsovim imenovanjem očuvala bi se stabilnost Vlade, ali i odaslala jasna poruka ministrici – prava na žalbe i uvjetovanja u koalicijskoj vladi više nema, piše dalje Večernji.

Fuchs, naime, nije sudjelovao na raspisanom natječaju, a na mjesto voditelja bit će izabran izravno, dok će se natječaj tek sada poništiti.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbila je danas komentirati nagađanja da bivši HDZ-ov ministar obrazovanja Radovan Fuchs postaje novi šef Ekspertne radne skupine (ERS), poručivši da je ERS važno savjetodavno tijelo, ali ne može biti paralelna linija zapovjedanja, a ona neće dozvoliti opstruiranje cijelog procesa.

“Neću komentirati medijske navode. Mi proceduru vezanu uz izbor članova, odnosno voditelja ERS-a moramo završiti i za to imamo još dva dana. Ta procedura je praktički pri kraju s obzirom da za 12 članova koji se biraju na temelju javnog natječaja postoji visoka razina usuglašenosti, a što se tiče voditelja, o tome će biti prijedlog koje će onda članovi Posebnog stručnog povjerenstva razmotiriti i o njemu glasovati. Tek nakon toga možemo ići dalje”, rekla je Divjak novinarima prilikom posjeta Osnovnoj školi Ivana Cankara.