Radnici Uljanika samonicijativno izašli iz kruga brodogradilišta

Izvor: Uljanik.hr

Unatoč pozivu štrajkaškog odbora i sindikata da ostanu na svojim radnim mjestima dok im ne sjedne plaća za srpanj i kolovoz, više od 1000 nezadovoljnih radnika u petak ujutro je samoinicijativno izašlo iz kruga pulskoga brodogradilišta Uljanik.

Bez transparenata, ali uz povike “Ne damo Uljanik“, “Nećemo Končara“, “Izdaja“ najprije su prosvjedovali pred Gradskom palačom, a potom su krenuli do sjedišta Istarske županije u središtu grada gdje se održavao sastanak na kojemu su bili istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić te čelnici sindikata koji djeluju u Uljaniku.
Unatoč pozivima prosvjednika da izađu, nitko im se nije obratio. Potom su se radnici ponovno vratili u krug brodogradilišta očekujući plaću za srpanj i kolovoz.
U međuvremenu iz Uljanik grupe priopćeno je kako je unatoč blokadi računa brodogradilišta 3. maj, u suradnji sa svim nadležnim institucijama definiran zakonom i mogući način isplate plaća.
“Stručne službe Uljanika završile se sve potrebne radnje i transfer novca je u tijeku. Nakon isplate plaća na prvome mjestu prioriteta je komunikacija s dobavljačima s ciljem da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe“,  priopćeno je iz Ureda korporativnih komunikacija Uljanik grupe. (H)