Radni sastanak u Glini povodom obilježavanja proslave 5. kolovoza

U prostorijama Grada Gline održan je sastanak na temu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Grada Gline.

Sastanku su nazočili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, načelnik Policijske uprave sisačko – moslavačke Luka Pešut i zamjenik župana Ivan Celjak.
U organizaciji proslave dana 5. kolovoza sudjeluju Sisačko – moslavačka županija i Grad Glina.

Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja održava se u Kninu, simbolu Oluje, oslobođenja naše Domovine 1995. godine, gdje je organiziran cjelodnevni program prilikom proslave a u večernjim satima nastavlja se u gradu Glini koncertom Marka Perkovića Thompsona.

“Nakon 23 godine želimo proslaviti taj dan u hrvatskom gradu Glini. Oluja je cijela Hrvatska, slavlje se svake godine obilježava u drugom mjestu jer se svi trebamo veseliti i proslaviti dan oslobođenja”, rekao je župan Žinić.

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević

Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević najavio je kako će se proslava Dana Grada Gline započeti nizom događanja 3. kolovoza svečanom sjednicom Grada Gline, nastavit će se raznim izložbama, natjecanjima, polaganjem vijenaca, svetom misom koju će predvoditi sisački biskup Vlado Košić, koncertom MP Thompsona te završiti 8. kolovoza na mjestu predaje 21. kordunskog korpusa.

Gradonačelnik je napomenuo kako će se od 3.-6.kolovoza raznim kulturnim i sportskim događanjima obilježiti proslava Dana Grada Gline.

Načelnik PU Sisačko moslavačke Luka Pešut

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut izjavio je kako će na sam dan koncerta u gradu Glini promet biti posebno reguliran od ranih jutarnjih sati te kako će građani o tome biti obaviješteni na vrijeme putem medija.

Posebna regulacija prometa koju će osiguravati policijski službenici s područja Sisačko moslavačke županije napravljena je radi lakšeg parkiranja i prilaza Glini zbog održavanja večernjeg koncerta te radi smanjenja gužve nakon završetka koncerta.

Sigurnost svih prisutnih na koncertu 5. kolovoza bit će na najvišoj razini, zaključio je Pešut.

Program 2018.