Radio taxi Zagreb poklanja 1000 besplatnih vožnja na Svisvete

Radio Taxi Zagreb u srijedu 1. studenoga, povodom blagdana Svih svetih, organizira akciju 1000 besplatnih vožnji za starije, nemoćne i obitelji s malom djecom na relaciji Cesarčeva ulica – Mirogoj / Krematorij, odnosno Mirogoj / Krematorij – Cesarčeva.

Ove skupine građana svoj bon za besplatnu vožnju mogu dobiti na taksi stajalištima navedenih polazišta. Iz spomenute gradske taksi službe nadodaju da će za građane prijevoz taksijima ovog udruženja od Cesarčeve do Mirogoja / Krematorija ili obrnuto, u jednom smjeru, iznositi fiksno prigodnih 30 kuna.

Nadodali su kako na vožnjama do drugih gradskih groblja i ostalim relacijama vrijedit će uobičajeni cjenik te vožnje neće poskupljivati bez obzira na očekivanu veliku potražnju, posebnu prometnu regulaciju i gužve, kao što je i redovita praksa Radija Taxi Zagreb. Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreba je potom izjavio:

„Svake godine u zonama groblja na snazi su posebni režimi ograničenja prometa te je pristup u te zone omogućen samo TAXI vozilima, vozilima ZET-a, vozilima invalida i onima s posebnom dozvolom, tako da je starijima, nemoćnima i obiteljima s malom djecom posebno teško doći do groblja.”

Kaže kako su se “odlučili pokloniti 1000 vožnji od centra grada do groblja i obrnuto kako bi olakšali sugrađanima posjet posljednjim počivalištima njihovih najmilijih.

Isto tako, za sve ostale odredili smo posebnu cijenu od 30 kuna u utorak i srijedu, jer autotaksi prijevoz mora biti na usluzi što više naših sugrađana, posebno u ovakvim posebnim prilikama“, zaključio je Kovačević. (Zg-magazin)