Radimir Čačić oštro raspalio po bivšim stranačkim kolegama

Izvor: N1

Nastavlja se razmjena paljbe među bivšim kolegama, koji su nekad bili okupljeni u HNS-u. Na kritike stranke koja HDZ-u drži većinu odgovorio je njihov nekadašnji čelnik Radimir Čačić, međimurski župan i čelnik Reformista.

“Gospodin Radimir Čačić je ponovio svoj dobro poznati stav da ni jedan častan čovjek u hrvatskoj politici, a naručito ne Savka Dabčević Kučar, ne bi ulazio u koaliciju s HDZ-om kupujući fotelje krađom glasova SDP-a i partnera koji su im povjerili mandate u Saboru. Pri tome još jednom naglašavamo, ne radi se o koaliranju s HDZ-om nego o krađi nezasluženih mandata”, priopćeno je iz stranke Reformista koju vodi Čačić.

HNS-u poručuju: “Gospodo, izađite na izbore samostalno, ne potpisujte zakletve da nikada nećete koalirati s HDZ-om pa tada odaberite svoje partnere ako dobijete i jedan mandat”.

“Usput, gospodo iz HNS-a, samo ljudi bez ikakvih osnovnih znanja iz opće kulture mogu kao što to redovito čine Štromar, Batinić i ostali iz HNS-a najpoznatiju rečenicu J.F. Kennedyja izrečenu na inauguraciji u Washingtonu 1961. godine koja glasi ” Ne pitajte se što zemlja može učiniti za Vas, nego što Vi možete učiniti za svoju zemlju” stavljati u usta gospođe Savke Dabčević Kučar jer za razliku od njih nikada si nije prisvajala tuđe zasluge, tuđe misli, tuđe glasove i tuđu pamet”, zaključuje se u priopćenju.