PUZ: Zaplijenjeno 66 kilograma marihuane prošvercane iz Crne Gore

Zagrebačka policija u suradnji sa službenicima Carinske uprave dovršila je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 33-godišnjakom, osumnjičenim da su iz Crne Gore prokrijumčarili oko 66 kilograma marihuane, priopćeno je u subotu iz Policijske uprave zagrebačke.

 Istragom je utvrđeno da je 42-godišnji muškarac, prvoosumnjičeni za krijumčarenje droge, angažirao 33-godišnjaka za šverc droge iz Crne Gore preko hrvatske državne granice na dubrovačko-neretvanskom području.

Tridesettrogodišnjak je u crnogorskom gradu Podgorici sakrio 66 kilograma marihuane u osobni automobil Peugeot Boxer 333 zagrebačkih registracija, u posebno preuređen prostorima u unutrašnjosti vozila, koje je potom utovario na priključno vozilo teretnog vozila marke Scania, krapinskih registracija.

Nakon što je drogu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku na dubrovačkom-neretvanskom području ga je, prema dogovoru, dočekao prvoosumnjičeni 42-godišnji muškarac i preuzeo osobni automobil te se vozilom uputio prema Zagrebu, gdje su ga službenici Carine zaustavili u redovitoj kontroli.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su pretragom osobnog automobila Peugeot Boxer u unutrašnjosti pronašli sakriveno 72 paketa marihuane, ukupne težine  66.076 grama.

Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, navode iz PU zagrebačke.

Hina