Pupovac: Tražit ćemo da se zakonom zabrani pozdrav “Za dom spremni”

Izvor: Nacionalno/ Dražen Prša

SDSS ne podržava politiku vladajućih koji su dogovorili da ploča HOS-a s natpisom “Za dom spremni” s Jasenovca, nije uklonjena nego tek premještena 15 kilometara dalje. Ovakav pozdrav za njih je neprihvatljiv. Tražit će zakonsko rješenje da on ne bude javno dopušten, rekao je u intervjuu tjedna Hrvatskoga radija Milorad Pupovac.

Rekao je da s Vladom Andreja Plenkovića za sada imaju partnerski odnos i uzajamno se poštuju. Što se tiče ove ploče i što se tiče ovoga pozdrava tu je za sve nas vrijeme isteklo i mi radimo u produžecima – i Vlada i koalicija i javnos ako sada govorimo sportskom terminologijom.

Na novinarsku primjedbu da mu smeta ploča HOS-a, ali ne i četnički spomenici kojih u Hrvatskoj ima 40-ak, Pupovac je odgovorio kako osobno zna za nekoliko nadgrobnih spomenika na kojima se nalazi 4 odsila i možda neki natpis koji bi bilo dobro da izgleda drugačije, ali se radi o privatnim spomenicima. Meni ne pada napamet zbog toga što je netko stavio hrvatski grb vremena NDH da kažem kako to trbe maknuti, no ako postoje spomenici koji vrijeđaju žrtve hrtvatskog stradanja čak i u takvim okolnostiam, onda hajdemo sjesti i porazgovarati, kazao je Pupovac.