Pupovac: ‘Odlazak Ramljaka nije dovoljan’

Foto: Admir Buljubašić

Ostajem pri izjavi da je cilj SDSS-a da Vlada opstane, ali da šteta koja je nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način – rekao je Pupovac.

Današnji Nacional donosi naslovnicu s porukom Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a bez čija tri zastupnika nema vladajuće većine: “Ako Plenković želi sačuvati Vladu, Martina Dalić mora otići”.
Nacional je tu izjavu predstavio kao Pupovčev ultimatum premijeru Plenkoviću.
‘Ostajem pri izjavi da je cilj SDSS-a da Vlada opstane, ali da šteta koja je nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način. Nisam eksplicirao što to znači i kako će se sanacija štete izvesti. Kako će netko interpretirati te moje riječi nije moja stvar’, rekao je sinoć Pupovac za Večernji list.
Na pitanje, znači li to da SDSS-u ostavka Ante Ramljaka, bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru koji je otišao pod teretom afere savjetnici, nije dovoljna, Pupovac je odgovorio: ‘Samo odlazak Ramljaka nije dovoljan. Primarni je cilj nagodba i sanacija štete na adekvatan način’.
Na dodatno pitanje što bi sanacija štete osim odlaska Martine Dalić značila, Pupovac nije odgovorio.

Kao i svi partneri HDZ-a u vladajućoj većini, tako je jučer na sastanku u Vladi bio i Milorad Pupovac. No, na tom sastanku nije spominjao sanaciju štete, a kamoli odlazak M. Dalić. Na to je Pupovac odgovorio da je sastanak bio relativno kratak.