Pupovac: “Ne postoji nitko tko će mi začepiti usta”

Danas su zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov održali konferenciju za medije na kojoj su komentirali napade na Srbe s područja Knina.

“Napad u Uzdolju nije izolirani incident, riječ je o ciljanom i organiziranom napadu. Znali su da se u tom kafiću našli lokalni Srbi koji su pratili prijenos utakmice Crvene zvezde. Napad je motiviran mržnjom prema Srbima”, rekao je Milošević.

“Svjedoci smo još jednog napada na Srbe i kada se iz izjava i izvještaja policije iščita da se radi o incidentu i nanošenja lakših tjelesnih ozljeda, čovjek bi mogao pomisliti da se radi o lakšoj ‘kafanskoj’ tučnjavi. Dogodilo se nešto mnogo ozbiljnije. U pitanju je zločin iz mržnje, zločin prema ljudima samo zato što su druge vjeroispovijesti. Ovakvo relativiziranje zločina potrebno je sankcionirati i potrebno ga je iskorijeniti”, kazala je Dragana Jeckov.

“Možda to nekome nije dosta, ali nama je”, rekao je Milorad Pupovac, nabrojivši više napada na Srbe u posljednje vrijeme pa je nadodao:

“Ne postoji nitko tko će mi začepiti usta. Mogu posegnuti za tim da mi oduzmu fizičku snagu ili mentalnu moć. Ako su neki spremni za dom, onda sam ja spreman. To poručujem onima koji mi upućuju prijetnje na moj mail, fakultetski mail. Ti ljudi progone ljude koji ničime ne pokazuju nelojalnost hrvatskom Ustavu. Ima li nekoga da to čuje?”, govori Pupovac.

“Ovi pobrojani slučajevi tijekom ljetnih mjeseci govore da nije riječ o izoliranom incidentu ili slučajnosti”, rekao je.