Pupovac napokon pokazao pravo lice: Poludio na sjednici SKD “Prosvjeta”

Izvor: Nacionalno/Ilustracija/N.N.Mraović

Predsjednik SKD “Prosvjeta”, Siniša Ljubojević, sazvao je za 23.12.2017. godine redovnu Izvještajnu skupštinu, niti ne sluteći u što će se ona razviti i u kakvu će je dramu pretvoriti Milorad Pupovac.

Upravo zbog toga, izdano je priopćenje iz kojeg se vidi kako članovi ovog društva već dugo trpe Milorada Pupovca kao i da je ovaj incident kap koja je prelila čašu. Evo što je u stvari bilo:

ČLANOVI SDSS-A PRIJETE OBITELJIMA DELEGATA ‘PROSVJETE’

„Tijekom rasprave o dnevnom redu i novim prijedlozima dnevnog reda uslijedio je zahtjev više od 1/5 delegata da se o svim odlukama glasa tajno, temeljem Poslovnika o radu, radi zaštite mišljenja svih delegata, a sve zbog pritiska i prijetnji delegatima i njihovim obiteljima od strane članova SDSS-a. Nakon gotovo četiri sata rasprave oko dnevnog reda, u trenutku pokretanja postupka za izglasavanje dnevnog reda, član radnog predsjedništva, g. Nenadović, očito u dogovoru i po nalogu g. Milorada Pupovca poziva neke delegate da napuste skupštinu i pređu u drugi prostor.

Delegati, očito zbunjeni ovakvim epilogom, nisu se ni snašli pa ih je vidno iznerviran Milorad Pupovac uz viku i galamu tjerao van iz prostora gdje je skupština Društva sazvana i započela s radom. Bio je to očiti dokaz da ne želi prihvatiti demokratsko pravo svakog pojedinca da se tajnim glasanjem izjasni o svim onim pitanjima koja su u domenu odlučivanja Glavne skupštine, uplašen da njegov prijedlog za razrješenje rukovodstva neće prihvatiti većina delegata ako se bude tajno izjašnjavalo.

Dio delegata, ne znajući zašto, a drugi dio s ciljem, napušta sjednicu Glavne skupštine. Nakon tog malograđanskog postupka delegata Pupovca, predsjednik Društva, a Statutom i predsjedavajući radnog predsjedništva, zaključio je redovnu izvještajnu sjednicu Glavne skupštine zbog nedostatka kvoruma.

‘PUPOVAC ŽELI PREUZETI NAŠU IMOVINU’

Ovim putem pozivamo sve dobronamjerne članove Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, sve one članove koji su gradili i gajili „Prosvjetu“ kao i one kojima je „Prosvjeta“ u srcu i cjelokupnu javnost da stanu u obranu legitimiteta SKD „Prosvjeta“ kao nestranačkog kulturnog udruženja i stanu na kraj samovolji, opstrukcijama, političkim utjecajima, ucjenama i širenju dezinformacija Milorada Pupovca s nekolicinom svojih poslušnika, koji su postali članovi društva kada je to politika od njih tražila, a sve u cilju širenja svog političkog utjecaja na najveću srpsku kulturnu instituciju s najvjerojatnijim ciljem preuzimanja nemale imovine koju „Prosvjeta“ posjeduje.

Gospodin Pupovac svoj nemali politički utjecaj koristi kako bi zavarao članstvo SKD „Prosvjeta“ i javnost te time nanio štetu najstarijoj kulturnoj organizaciji Srba u Hrvatskoj samo zato što nema potpunu kontrolu nad radom i ove srpske institucije u Hrvatskoj.

Upozoravamo članove SKD “Prosvjeta” i širu javnost da ne nasjedaju na dezinformacije koje širi navedena grupacija predvođena g. Pupovcem, koji je nasilno opstruirao rad ove i prethodne tri sjednice Glavne skupštine SKD ” Prosvjeta”, na kojima je bilo očito da njegovi stavovi i ideje neće proći.

SKD „Prosvjeta“ nastavlja rad pod dosadašnjim vodstvom u borbi za pravnu bitku protiv političke bitke koju vodi Milorad Pupovac sa svojim istomišljenicima, u cilju uništenja gotovo posljednje srpske institucije nad kojom njegov politički utjecaj nije veliki i presudan, ali zbog njegove političke snage i istog tog utjecaja članovi Društva su veoma zabrinuti da će takvim svojim djelovanjem nanijeti ogromnu i nenadoknadivu štetu Srpskom kulturnom društvu „Prosvjeta“, navodi se u priopćenju.