Pupovac najavio uskoro reakciju na zahtjeve braniteljskih udruga

foto HINA/ Denis CERIĆ

SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac odbio je u subotu novinarima komentirati zahtjeve braniteljskih udruga da se očituje o Oluji i Domovinskom ratu, ali je najavio da će reagirati “uskoro”.

“Što se tiče naše reakcije na sve što se događa u Vukovaru i oko pitanja za ratne zločine i oko pitanja prava manjina – uskoro će biti naša reakcija”,  rekao je kratko Pupovac, nakon okruglog stola GONG-a u Novinarskom domu.

Braniteljske udruge zatražile su od SDSS-ovog Milorada Pupovca, partnera u HDZ-ovoj vladajućoj koaliciji da se, zbog odlaska u Bačku Palanku i izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića 5. kolovoza na tamošnjoj komemoraciju za žrtve Oluje, očituje o Domovinskom ratu i Oluji.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava za 13. listopada najavljuje prosvjed u tom gradu zbog sporog i neučinkovitog procesuiranja ratnih zločina, a datum prosvjeda podudara se s vukovarskim igrama invalida Domovinskog rata u organizaciji Hvidre.

Na novinarsko pitanje misli li da je to pritisak na srpsku zajednicu, Pupovac je uzvratio: “Ako pitate Kineze, oni će vam reći da nije na njih!”. (H)