Pupovac: Još nismo odučili o odlasku na Dan sjećanja u Vukovar

Kod njih ništa novog kad su u pitanju obljetnice stradanja hrvatskog naroda. Naime, kao i uvijek do sada predstavnici SDSS-a još uvijek nisu odlučili hoće li u srijedu prisustvovati vukovarskoj Koloni sjećanja.

Njihov vođa, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac za N1 je kazao da o odlasku na Danu sjećanja tek trebaju odlučiti.

“Mnogo je nepoznanica oko ovogodišnje komemoracije. Pandemijskih i drugih. Ali jedno je kod nas znano, naći ćemo načina da iskažemo poštovanje prema svim vukovarskim žrtvama i žrtvama Škabrnje”, rekao je Pupovac.

Treba dodati da je Pupovac prošle godine u Vukovar došao dan ranije jer ga je, između ostalog, danima ranije kritizirao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Tom prilikom je u Dunav položio vijenac za Srbe koji su ubijeni uoči početka izbijanja oružanih sukoba, ali i za ranjene zaposlenike vukovarske bolnice koji su zarobljeni i ubijeni na Ovčari.

U vladi Andreja Plenkovića nacionalne manjine dobile su i mjesto potpredsjednika Vlade koji je izabran iz redova SDSS-a. Tako je Boris Milošević bio i prvi politički predstavnik hrvatskih Srba koji je prisustvovao obilježavanju Oluje.