Pupovac: Ja sam taj kojem treba prvom suditi, i neka sude kako žele

Danas je predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac bio u Varivodama na komemoraciji poginulim civilima, a tom je prigodom odgovarao na pitanja novinara.

Na upit novinara što kaže na poteze HVIDR-e i činjenicu da su DORH-u podnijeli kaznenu prijavu protiv njega. “Rekao sam vam da nemam komentara na to”, rekao je Pupovac.

“Neka radi svatko što misli da treba raditi i neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu. Ja sam taj kojem treba prvome suditi i zadnjem suditi, ja sam toga svjestan. I neka sude, kako god žele”, rekao je Pupovac.

Što misli u vezi trenutačnih odnosa u koaliciji i s premijerom Andrejem Plenkovićem, Pupovac je rekao da se ne nalazi na političkom skupu te da to nisu teme o kojima će u Varivodama govoriti.

“Sve što sam imao za reći mimo i izvan ovoga mjesta, rekao sam u vezi sa suđenjem i presudama. I podsjećam te iste koji traže da se pokrene postupak protiv mene, što podržavam, da pozovu državu da sudi onima koji su počinili zločine, na ovome mjestu i na brojnim drugim mjestima.

Zločine ratne, zločine u privatizaciji, zločine profiterstva i zločine pljačke koja se u ovoj zemlji događa i danas”, rekao je Pupovac.

Nacionalno/N1