Pupovac bez pardona: Sve pratimo i na vrijeme ćemo reagirati

Izvor: Nacionalno/ Dražen Prša

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac progovorio je o referendumu o izbornom zakonodavstvu. Kako je rekao, referendum je po njemu borba za vlast.

”Riječ je o tome, da se razbuđivanjem najnižih strasti, nacionalističkih i mrziteljskih, antimanjinskih, ako ih u društvu ima, dokopaju vlasti. I to je sav smisao cjelokupnog posla, koji nažalost omogućava loše zakonodavstvo kad je posrijedi referendum i referendumski okvir i koji, nažalost, institucije koje bi o tome morale voditi računa i koje bi na vrijeme trebale voditi računa da za tako nešto postoje ustavna ograničenja i da svatko onaj koji širi vjersku i nacionalnu netrpeljivost, može odgovarati pred zakonom, da je to nedemokratski i protivno hrvatskom ustavu”, poručio je Pupovac te između ostaloga dodao kako se radi o pokušaju da se stvori većina koja će biti protiv manjina i koja će napraviti segregaciju manjina.

”Njihovo djelovanje proglašavaju antimanjinskim, dok svoje proglašavaju demokratskim i promanjinskim, a koje je u duboko u svojoj prirodi duboko antidemokratsko i antimanjinsko. Takva smo iskustva u povijesti imali, takva iskustva znamo kakva su, totalitarna i nedemokratska iskustva i vrlo često iskustva koja su tragično završavala za manjine”, istaknuo je i zaključio kako je šteta već napravljena te da oni kao manjinski zastupnici rade svoj posao na način da sve prate i dokumentiraju, a onda će na vrijeme reagirati te institucijama prezentirati sve što posjeduju, prenosi Objektivno.hr