Puljak: Zgranulo nas je ubojstvo, Splićani prijavljujte nasilnike!

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je zgranutost zbog ubojstva žene koju je u utorak nožem izbo bivši partner, pozvavši Splićane da prijavljuju nasilnike te upozorivši da se nasilje nad ženama relativizira i interpretira na razne načine koji dodatno viktimiziraju žrtvu.

Zaposlenica trgovine u Poljičkoj ulici u Splitu umrla je u bolnici nakon što ju je nožem na radnom mjestu napao muškarac koji je uhićen, a neslužbeno se doznaje kako se radi o bivšem žrtvinom izvanbračnom partneru.

“Sve nas je zgranulo ubojstvo koje se jučer dogodilo u jednom trgovačkom lancu u Splitu”, objavio je Puljak u srijedu na svom Facebook profilu.

Napomenuo je kako često svjedočimo tome da se nasilje nad ženama opravdava, relativizira i interpretira na razne načine koji dodatno viktimiziraju žrtvu.

“A onda, kada se dogodi jedno ovakvo svirepo ubojstvo zanijemimo i pitamo se kako je ovo moguće u našoj zemlji i u našem gradu u 21. stoljeću”, poručio je splitski gradonačelnik.

Naglasio je kako šutnja i zatvaranje očiju pred nasiljem nisu rješenje. “Prijavite nasilnike! Izražavam duboku sućut obitelji preminule žrtve. Nasilnicima nije mjesto među nama!”, istaknuo je Puljak.