Puljak: Službeno ćemo objaviti životopise budućih nadzornika i upravitelja

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u petak je izrazio zadovoljstvo što se za 80-ak članova nadzornih odbora i upravnih vijeća u trgovačkim društvima javnim ustanovama grada Splita prijavilo 565 kandidata, čija su imena objavljena na web stranici grada.

Obećao je kako će se pri odabiru kandidata voditi računa isključivo o kompetenciji ai stručnosti a ne o stranačkoj pripadnosti.
“Veseli interes građana da sudjeluju u upravljanju i vođenju gradskih tvrtki i raduje nas vrlo veliki broj stručnih osoba koje su se prijavile,” rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, sada slijedi ozbiljna selekcija kandidata te razgovori s njima.
“Zajedno s partnerima u Gradskom vijeću izabrat ćemo najbolje među kandidatima, a odabir će biti isključivo temeljem osobnih kompetencija i stručne kvalifikacije, poštujući pri tome sve zakonske smjernice koje propisuju procedure imenovanja članove nadzornih odbora i upravnih vijeća,” poručio je Puljak.
“Apsolutno nastupamo s pozicija transparentnosti procesa i odgovornosti prema našim građanima. U tom smislu, službeno ćemo objaviti i životopise budućih nadzornika i upravitelja,” naglasio je Puljak.
Odgovarajući na upite novinara, gradonačelnik je rekao kako je obišao gotovo sve gradske tvrtke, te se upoznao s njihovim poslovanjem.
“Kada se imenuju novi nadzorni odbori, slijedi analiza rada gradskih tvrtki i njihovih uprava. Ako bude trebalo imenovati nove uprave, to će se napraviti isključivo prema stručnosti, a ne, kao što je često bilo do sada, prema stranačkim ili nekim drugim pripadnostima,”poručio je Puljak.
Pri tomu je kazao kako djelovanje svih gradskih tvrtki mora biti temeljem transparentnosti i odgovornosti prema građanima i javnom novcu, kao i implementacije nove, odgovorne politike upravljanja gradom.