Puljak: Iz Nadzornog odbora na mjesto kontrolora u splitskoj Čistoći- bez natječaja

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je u utorak na konferenciji za novinare da je u travnju ove godine u gradskoj tvrtki Čistoći bez natječaja kao kontrolor zaposlen bivši član Nadzornog odbora te tvrtke, inače član HDZ-a.

Puljak je rekao kako je bez natječaja zaposlen član HDZ-a koji je do prosinca prošle godine bio član Nadzornog odbora, a u travnju ove godine zaposlen je kao kontrolor u Čistoći

Gradonačelnik je rekao kako to nije nezakonito, ali, dodao je, nije ni moralno i etično. Pritom nije želio otkriti o kome se točno radi.

“Mi ne možemo ispraviti sve što se događalo u proteklom razdoblju, ali sve ima svoju granicu. Ovo je bilo ispod granice. Zaposlio se bez javnog natječaja. Mi smo direktoru Čistoće Lukši Regju rekli da je to za nas nedopustivo i da se zbog toga treba preuzeti odgovornost, a što će on napraviti, treba pitati njega”, rekao je gradonačelnik Puljak. Dodao je kako će vidjeti što će Regja predložiti, nakon čega će on poduzeti daljnje korake.

Direktor Čistoće Lukša Regja rekao je novinarima nakon današnje konferencije gradonačelnika Puljka kako zna sve u vezi sa tim slučajem, dodajući da je gradonačelniku ponudio mandat na raspolaganje. Istaknuo je da mu je rekao kako poštuje svaku njegovu odluku te neka nova uprava, kada dođe, izabere novog direktora.

Gradonačelnik je najavio da će u sljedećim danima razgovarati i s ostalim direktorima gradskih tvrtaka u kojima će provjeriti situaciju. Kako je istaknuo, ubuduće će se svako zapošljavanje u gradskoj upravi i tvrtkama provoditi preko javnog natječaja “jer su ih građani izabrali kako bi prestalo stranačko uhljebljivanje”.

Na pitanje novinara kada će se održati konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća odgovorio je da će to najvjerojatnije biti za sedam dana. Prvi neuspješni pokušaj konstituiranja bio je 21. lipnja.