Pula: Zbog loše epidemiološke situacije bez organiziranog dočeka Nove godine

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije Grad Pula je i ove godine odustao od organiziranog dočeka Nove godine koji se po prvi put trebao održati u pulskoj Areni, a nakon što je na Forumu postavljeno klizalište, doznaje se u javnoj ustanovi Pula Film Festival.

Time je organizator manifestacije “Advent u Puli” prihvatio sugestiju i poziv Stožera civilne zaštite Istarske županije da se odustane od masovnih dočeka Nove godine gdje bi se okupilo veliki broj ljudi.

Iz istarskog Stožera civilne zaštite nadalje poručuju kako će se ostale manifestacije moći održavati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera pa tako i organizirano klizanje na Forumu. Naime, nakon što je u javnosti objavljena informacija kako će bez Covid potvrda moći klizati djeca do 12 godina, dok će stariji morati imati potvrdu o preboljenju, cijepljenju ili negativan test, što je izazvalo veliko negodovanje kod građana, Stožer civilne zaštite potvrdio je kako covid potvrde ipak neće biti potrebne.

“Covid potvrde neće biti potrebne, ali na ledu odnosno unutar klizališta istodobno moći će biti maksimalno 25 osoba, a u ograđenom djelu oko klizališta moći će biti sto ljudi koji će se morati pridržavati svih epidemioloških mjera, od nošenja maski do distance”, istaknuo je za Hinu načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac.

Inače, manifestacija “Advent u Puli” organizirat će se u skladu s epidemiološkim mjerama i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije.