Pula: ODO pokrenuo istragu protiv Tonyja Cetinskog

FaH

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o pokretanju istrage protiv Tonyja Cetinskog koji je početkom studenoga prošle godine vozeći osobni automobil u Pustoj ulici u Rovinju pregazio i usmrtio 62-godišnjaka iz Rovinja koji je ležao na cesti, navodi na internetskim stranicama to odvjetništvo ne otkrivajući identitet Cetinskoga.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli u srijedu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjega hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće 3. studenoga prošle godine. Kako navodi ODO “okrivljenik je vozio osobni automobil Pustom ulicom u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.”

Kad je Cetinski stigao do oštroga nepreglednog zavoja ulijevo, “nije prilagodio brzinu kretanja stanju na cesti, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći”. Osnovano se sumnja da “okrivljenik nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na 62-godišnjeg pješaka koji je ležao na kolniku “narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod utjecajem alkohola i lijeka”. Podvozje vozila zahvatilo je pješaka koji je na mjestu poginuo.

Kako se navodi u priopćenju, odluka o donošenju rješenja slijedila je nakon provedenih “hitnih dokaznih radnji, odnosno očevida na mjestu događaja, privremenog oduzimanja predmeta, uzimanja uzoraka krvi i urina, toksikološkog vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjskim pregledom i obdukcijom poginulog pješaka”.