Pula: Nijemac udario u policijski kombi i ozlijedio dvojicu policajaca

Istarska policija privela je 39-godišnjeg njemačkog državljanina koji je u noći s ponedjeljka na utorak u Puli, bježeći automobilom od policijske patrole koja je krenula za njim zbog prometnog prekršaja, udario u policijski kombi i ozlijedio dvojicu policajaca.

 Iz policije su u četvrtak izvijestili kako su oko 2.50 sati u Tršćanskoj ulici u Puli uočili Škodu njemačkih registracija kako prelazi na stranu ceste namijenjenu suprotnom smjeru, pa su presretačem krenuli za njim, pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala. 

 Vozač se oglušio zahtjev policije, ubrzao i krenuo Istarskim ipsilonom prema Umagu, pri čemu je naglo mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti.

 Pritom je udario u policijski kombi te ozlijedio dvojicu policajaca.

 Na taj je način, navode u PU istarskoj, spriječio policiju u obavljaju službene radnje te je općeopasnom radnjom ugrozio njihove te živote i imovinu ostalih sudionika u prometu.

 Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu Nijemac se nakratko zaustavio, pa su ga tada policajci uhitili.

 Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u srijedu navečer je priveden te kazneno prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi, oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

(Hina)