Pula Film Festival: ‘Siguran let’ pobjednik Kratke Pule

Fotografija: Pula Film Festival

Ocjenjivački sud Fedeora i Mladih filmofila u petak, 21. srpnja, dodijelio je prve nagrade ovogodišnjeg 64. Pulskog filmskog festivala za filmove u konkurentskom dijelu programa Kratke Pule.

Ovogodišnje programske novosti najviše su se ticale upravo programa Kratka Pula, koji je obogaćen trima novima natjecateljskim kategorijama: dramske serije, dokumentarni serijali i foršpani dugometražnih igranih filmova, kao i trima nenatjecateljskim kategorijama: kratki i srednjometražni dokumentarni filmovi, animirani filmovi i eksperimentalni filmovi. Time je program Kratka Pula proširen na hrvatske filmove svih rodova i vrsta, čime Pulski festival prikazuje najbolje od cjelokupne hrvatske audiovizualne produkcije.

U sklopu cjelokupnog programa Kratke Pule bilo je prikazano ukupno 35 filmskih naslova. Filmove u konkurenciji programa Kratka Pula selektirao je dr. sc. Nikša Sviličić. O nagradama u programu Kratka Pula odlučivao je ocjenjivački sud čiji su članovi snimatelj zapažene međunarodne karijere Vanja Černjul (prošlogodišnji dobitnik nagrade Američke udruge snimatelja za seriju Marco Polo, dva puta nominiran za nagradu Emmy), ujedno i predsjednik ocjenjivačkog suda Kratke Pule, zatim proslavljeni filmski i TV-scenarist i pisac akademik Pavao Pavličić (Ritam zločina, Zločin u školi, Treći ključ, Čovjek koji je volio sprovode, Orao…), te redatelj i producent Jure Pavlović, dobitnik Europske filmske nagrade za najbolji kratki film (Piknik).

Program Kratke Pule pratili su i ocjenjivali članovi ocjenjivačkog suda Fedeora u sastavu Nenad Dukić, filmski kritičar, Ronald Bergan, filmski kritičar, Ondrej Biba, filmski kritičar, Natascha Drubek, filmska kritičarka i Marijana Jakovljević, filmska kritičarka. Također, program su pratili i ocjenjivali članovi ocjenjivačkog suda Mladih filmofilia u sastavu Daria Kerešić, spisateljica i ujedno i predsjednica, Rea Bušić, studentica i Adnan Bajrović, student.

Priznanje za najbolji kratki ili srednjometražni film dodjeljuje se kratkom filmu ‘Siguran let’, redatelja Alda Tardozzija, a ostale dobitnike potražite na linku ispod.

> Priznanja Kratke Pule 64. Pulskog filmskog festivala