Pula: 40 studenta dobilo stipendije Istarske županije

Ugovore o dodjeli stipendija Istarske županije za akademsku godinu 2018./2019. od 1100 kuna na mjesec potpisalo je u četvrtak 40 studenata na primanju kod istarskog župana Valtera Flege i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Percan.

 Na temelju Pravilnika o dodjeli stipendija studentima Istarske županije ove je akademske godine dodijeljeno 40 jednogodišnjih stipendija redovitim studentima od 1100 kuna na mjesec za razdoblje od listopada 2018. do srpnja 2019.

“Četrdeset najboljih i najkvalitetnijih prijava danas dobiva i formalnu potvrdu – nove ugovore o stipendiranju. Na vama je da učite i ostvarujete rezultate, a na nama je da u međuvremenu radimo na stvaranju i rastu novih radnih mjesta. Škola, posao, stan tri su osnovne stvari koje mlada osoba treba. Škola je tu, posla, vjerujte, bit će, a u vezi sa stanovima radimo s gradovima i općinama pa vjerujem da će, kad dođe vrijeme, i ta kategorija biti ispunjena po povoljnijim uvjetima za vas mlade ljude”, rekao je Flego studentima.

  Na natječaj za stipendije Istarske županije stigla je 171 prijava. 

 Natječaj za jednogodišnje stipendiranje 20 studenata slabijega imovnog stanja u Istarskoj županiji za akademsku godinu 2018./2019. bit će objavljen u drugoj polovici siječnja 2019. Te će stipendije iznositi također 1100 kuna na mjesec.