Pucnjava u Turopolju: Napadač se nakon višesatnih pregovora predao policiji

Nakon višesatnih pregovora s policijskim specijalcima u petak oko 10,40 sati predao se naoružani 43-godišnjak koji je oko ponoći u mjestu Orle kod Velike Gorice zapucao prema obiteljskoj kući u kojoj je bilo više osoba, doznaje se u policiji.

Zagrebačka policija je izvijestila da je, prema zaprimljenoj dojavi, 43-godišnjak prošle noći oko 23.50 sati zajedno s 37-godišnjakom došao u dvorište 76-godišnjaka i iz vatrenog oružja ispalio „više hitaca prema obiteljskoj kući u kojoj se nalazilo više osoba, a od kojih nitko nije ozlijeđen”.

„Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečen je 37-godišnjak, a 43-godišnjak se udaljio te je lociran u blizini mjesta događaja na koje je upućen taktički tim ATJ Lučko i pregovarač”, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Odbjegli 43-godišnjak lociran je na nenaseljenom području i uslijedili su višesatni pregovori. Policija je pritom „osiguravala širu zonu mjesta događaja”, a nakon predaje je uslijedio očevid i kriminalističko istraživanje.