VIDEO/Pucnjava u središtu Beča, nekoliko ozlijeđenih

U Beču je u ponedjeljak navečer došlo do pucnjave u blizini sinagoge prilikom koje je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Organi reda u Beču u Austriji pokrenuli su, kako su je nazvali, “veliku policijsku operaciju” u centru grada. Prema lokalnim izvještajima, nekoliko je hitaca ispaljeno u blizini sinagoge u Seitenstettengasseu, javlja RT.

Policija u Beču potvrdila je da reagira na veliki incident u centru grada.

Gradska snaga tweetala je: “Hitno – Trenutno se u #InnerenStadt odvija velika policijska operacija. Naše snage su na više lokacija. Trenutno se doznaje preciznije o okolnostima događaja. Čim budemo imali više detalja, saznat ćete ovdje.”

Snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako se ljudi pokušavaju sakriti dok se u pozadini čuju pucnji.

Policija je također upozorila građane da se sklone s mjesta događaja, te da ne objavljuju fotografije pucnjave na društvenim mrežama.

Austrijska javna televizija ORF citirala je svjedoke da je oko 20 sati ispaljeno nekoliko hitaca u blizini sinagoge.

Na pitanje o razlogu raspoređivanja dodatnih snaga, glasnogovornik policije odbio je komentirati.

Novine Kronen Zeitung javljaju da je napad bio na ulici u kojoj se nalazi glavna gradska sinagoga. Ona i drugi mediji izvijestili su o pucnjavi na području obližnjeg trga Schwedenplatz.

Na pitanje o razlogu raspoređivanja dodatnih snaga, glasnogovornik policije odbio je komentirati.

Čelnik austrijske židovske zajednice rekao je na Twitteru da još nije jasno jesu li sinagoga ili susjedni uredi bili meta napada. Policajci su bili zatvoreni u vrijeme pucnjave. Novinska agencija APA priopćila je da je jedan osumnjičenik uhićen pozivajući se na izvor iz ministarstva unutarnjih poslova, prenosi N1.