Pucnjava u Sesvetama, priveden Mario Korade?

Foto: Hina

Zbog pucnjave koja se dogodila oko 16 sati u Ulici Ljudevita Posavskog u zoni sesvetskog Milleniuma kod caffe bara 42, policija je uhitila jednog muškarca.

Prema informacijama s mjesta događaja radi se o starom policijskom znancu, 30-godišnjem Mariju Koradeu, sinu pokojnog generala Ivana Koradea koji je prije 11 godina pobio petero ljudi i potom sebi presudio.

“Brzom reakcijom privedena je osoba koja se dovodi u svezu s navedenim događajem. Radi se o muškarcu rođenom 1989. godine. Utvrđuju se sve okolnosti događaja,” rekli su u policiji.

Okolnosti koje su bile okidač da izbije žustra svađa, a potom i pucnjava tek se trebaju utvrditi, a pojedinci kažu da je Korade djelovao pripito.

– Čulo se nekoliko pucnjeva. Nisam obraćao pažnju jer je taman u to vrijeme netko trubio na parkiralištu. Odmah zatim se čulo: ‘Mario stani, stani’. I sad čitam po medijima da je to onaj mali Korade. Što se točno dogodilo ne znam. Policija je brzo nakon pucnjave stigla. Dečkima svaka čast – rekao je za Jutarnji list jedan građanin.

Mario Korade je donedavno izdržavao kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora u kaznionici u Glini zbog različitih kaznenih djela na temelju dvije objedinjene optužnice i to zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u prvom slučaju te iznude u drugom slučaju.

Tri i pol sata od pucnjave, na mjesto intervencije stigli su i zagrebački vatrogasci. Jesu li pomogli policiji u osvjetljavanju gornjih dijelova zgrade kako bi se pronašle čahure ili neki drugi materijalni dokazi, nije poznato.

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ispaljivanja hitaca. Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nema, a policija na mjestu događaja razgovara sa svjedocima te izuzima tragove i skuplja čahure s tla. Nije poznato je li videonadzor zabilježio incident.

Inače, Mario Korade nije dugo izdržao bez incidenata i kao da mu u zatvoru nije bilo dosta. Krajem prošle godine je, podsjetimo, dok je služio kaznu u Glini uputio molbu za uvjetnim otpustom dok je izdržavao jedinstvenu kaznu od 3 godine i tri mjeseca zbog kaznenih djela s elementima nasilja.

Ne bi li ranije izašao iz zatvora nabrajao je argumente kako je bio tijekom kazne uključen u postupke rehabilitacije, kako je dobivao pozitivne ocjene i poštovao kućni red. Naveo je i kako mu je majka teško bolesna te da se mora o njoj brinuti, a spomenuo je i brigu o maloljetnom sinu. No to je ipak bilo djelomično točno jer je tijekom služenja kazne bio četiri puta stegovno kažnjavan te je bio isključen iz jednog programa jer ga nije redovno pohađao, prenosi Jutarnji list.

Na slobodu ga u konačnici nisu pustili prije vremena jer su iz zatvorskog sustava procijenili da je visoka vjerojatnost od povratka kriminalu. Je li Uprava za zatvorski sustav bila u pravu, otkrit će se po dovršetku kriminalističke obrade koja će potrajati cijelu noć.