Pucao po Ogulinu iz vatrenog oružja pa kazneno prijavljen

U nedjelju iza ponoći ispred kafića Snoopy u Ogulinu iz automobila zagrebačke registracije jedan je 29-godišnji muškarac pucao iz vatrenog oružja i pokušao pobjeći, ali je uhvaćen i kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine.

U karlovačkom je Općinskom državnom odvjetništvu potvrđeno da je 29-godišnjak u ponedjeljak ispitan, te da je za njega zatražen istražni zatvor, no sudac istrage Ivan Perković rekao je Hini da je prijedlog za pritvaranjem odbio i odredio osumnjičeniku mjere zabrane posjećivanja tog ugostiteljskog objekta, zabranu uspostavljanja kontakta sa svjedocima i obvezu javljanja u policijsku postaju u Ogulinu jednom tjedno.

Perković je objasnio da se radilo o mladiću iz Novalje, koji živi u Ogulinu, koji je bio vidno alkoholiziran, ali do sada nije bio osuđivan niti je policiji bio poznat po izgredima.

Po riječima glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Andreje Lenard, nitko nije ozlijeđen, a za sada nije poznat motiv osumnjičenika.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se nije radilo o napadu na neku konkretnu osobu ili grupu, već pucanju u zrak u pravcu terase kafića, gdje je bilo više ljudi. Potom je utvrđeno da osumnjičenik ilegalno posjeduje pušku, pištolj i 62 komada raznog streljiva, što mu je oduzeto.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović osudio je nasilno ponašanje po ulicama i zatražio od policije intenzivan preventivan rad na suzbijanju ilegalnog posjedovanja oružja.

Hina