Prvi Hrvatski festival hodanja nakon Gospića i u Otočcu

Prvi Hrvatski festival hodanja, dvodnevna turističko-rekreacijska manifestacija sa startom, u subotu u Gospiću i u nedjelju u Otočcu, opravdala je očekivanja Turističke zajednice Ličko senjske županije (TZ LSŽ), kako zbog odaziva više od 350 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, tako i zbog činjenice da su sudionici baš, kako se kaže, od sedam do 77 godina, te nije prevagnula ni jedna dob, što bi trebalo pridonijeti da se svi dobro osjećaju, kazao je uoči starta Ivica Radošević, direktor TZ LSŽ.

Nakon jučerašnjeg festivala hodanja u Gospiću, danas je i u gradu Otočcu održan festival na kojem su učestvovali ljubitelji hodanja iz cijele Hrvatske.

Direktorica Sektora za upravljanje destinacijom Hrvatske turističke zajednice Slavija Jačan Obratov istaknula je da se nada da će se ovaj nacionalni festival održavati svake godine, što će biti važno za obogaćivanje ponude ove destinacije, kao motiv dolaska u Ličko senjsku županiju.

Zbog toga će HTZ dati punu podršku toj manifestaciji, rekla je Jačan Obratov i izrazila uvjerenost da će jednog dana Hrvatski festival hodanja biti značajan, primjerice poput onog u Nizozemskoj koji okupi i više od četrdeset tisuća sudionika.

Radošević je kazao da je važno da je sve prošlo dobro, jer to je priča koja će potrajati kad nas više i ne bude“.

Dodao je da je čvrsto uvjeren da će već od sljedeće godine hodnje Likom biti međunarodna manifestacija uvrštena u kalendar Međunarodnog hodačkog udruženja IMA (International March Association).

Ovih su dana u Gospiću i Otočcu dobro popunjeni smještajni kapaciteti, a narednih bi se godina za smještaj trebala tražiti i soba više, što je sve dio plana razvoja turizma u nedirnutoj prirodi Like, rekao je Radošević.