Prva marjanska humanitarna biciklijada ‘Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači’

Klub mladih Split i Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, pod pokroviteljstvom Grada Splita i Savjeta mladih Grada Splita, organiziraju prvu humanitarnu biciklijadu za uređenje sportsko-edukativnog dvorišta Centra Juraj Bonači.

Povodom obilježavanja međunarodnog dana mladih 2017. godine, u subotu, 12. kolovoza 2017. godine, s početkom u 18.00 h održat će se humanitarna biciklijada ‘Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači’.

Po prvi puta će kroz Park šumu Marjan zapedalirati više od osamdeset biciklista s ciljem da pridonesu humanijem Splitu. Klub mladih Split ovim projektom želi osvijestiti mlade o potrebama osoba s poteškoćama u razvoju, o važnosti rekreacije, promovirati zdravi životni stil te omogućiti međugeneracijsku solidarnost i integrativni dijalog među građanima.

Program humanitarne biciklijade započet će u 15.00 sati na Sjevernim marjanskim vratima biciklopopravljaonicom, na kojoj će građani imati priliku besplatno popraviti svoj bicikl.

S istog će mjesta u 18.30 h započeti biciklistička ruta koja će se nastaviti Šetalištem Marina Tartaglie do Instituta (rampe), zatim će se nastaviti Marangunićevim šetalištem i Marjanskim putem do vrha Marjana. Ruta završava spustom Marjanskim putem do rampe (prema Varoši). Nakon utrke slijedi odlazak na lokaciju druženja i osvježavajuće zakuske (kroz ulice Gorski put i Mandalinski put do Sjevernih vrata) na igralište Turističko-ugostiteljske škole ispod Sjevernih vrata Marjana.

Prikupljena sredstva će biti donirana Centru Juraj Bonači za sportsko-edukativno uređenje dvorišta Centra s ciljem podizanja kvalitete boravka i provođenja raznih aktivnosti na otvorenom prostoru što u konačnici poboljšava senzorno-motoričke sposobnosti korisnika.
Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, a budući da je biciklijada humanitarnog karaktera, pozivamo sve sudionike da doniraju novčana sredstva prema vlastitim financijskim mogućnostima na humanitarni račun: HR5324020061500056835 (aktivan do 15. rujna 2017.)

Također, svi zainteresirani građani mogu doprinijeti akciji:

  • uplatom donacija za potrebe uređenja dvorišta Centra Juraj Bonači na posebni humanitarni račun HR5324020061500056835 ili u posebnu kutiju na dan biciklijade,

• donacijama materijalnih sredstava i potrepština potrebnih za sportsko-edukativno uređenje dvorišta Centra Juraj Bonači (kontaktirati COO Juraj Bonači na centar.juraj.bonaci@gmail.com),

• donacijom materijalnih sredstava i potrepština potrebnih za organizaciju događaja (kontaktirati Klub mladih Split na klubmladih.split@gmail.com).

Za sudjelovanje na biciklijadi potrebno je ispuniti prijavni obrazac.