Provaljeno u stan Josipa Đakića

U virovitički stan saborskog zastupnika i šefa Hvidre Josipa Đakića provaljeno je u vrijeme dok se on nalazio na godišnjem odmoru. Lopovi su mu ukrali novac i druge vrijedne predmete. Materijalna šteta, kako nam kažu iz Policijske uprave virovitičko-podravske, prelazi 25.000 kuna.

Sam Đakić nije želio komentirati činjenicu da se našao na meti kradljivaca. “Policija provodi kriminalističko istraživanje pa ne bih želio u ovom trenutku davati izjave”, kratko nam je rekao.

KAKO JE PROVALJENO U STAN?

Policijska uprava virovitičko-podravska za telegram.hr  je potvrdila da je između 31. srpnja i 8. kolovoza nepoznati počinitelj provalio u Đakićev dom. “S dosad neutvrđenim alatom provalio je vrata stana 60-godišnjaka i otuđio novac i druge vrijedne stvari”, potvrđuje nam policija. Protiv tog nepoznatog provalnika podnijeli su kaznenu prijavu.

Telegram je od izvora bliskih ovom slučaju doznao kako je gospodin Đakić, da bi ušao ponovno u stan po povratku s godišnjeg odmora, morao angažirati bravare. No, ni saborski zastupnik ni policija o ovom detalju, koji je dosta važan za nastavak kriminalističkog istraživanja, nisu nam željeli govoriti.

SVE NEVOLJE OBITELJI ĐAKIĆ

Ova provala nova je nevolja u obitelji Đakić nakon što su sinovi saborskog zastupnika imali problema zbog nasilničkog ponašanja, te poticanja na mržnju, ali i kršenja prometnih propisa.

Telegram je prije nešto više od godinu dana istraživao imovinu Josipa Đakića. Priča je prilično nevjerojatna, budući da je sam Đakić, kada mu je Telegramov Drago Hedl skrenuo pažnju na to da u imovinskoj kartici nije prijavio vinograd od 1885 kvadrata, od novinara zatražio pomoć u ispunjavanju tog dokumenta. Hedla je HDZ-ovac zamolio da mu pošalje broj katastarske čestice sporne nekretnine kako bi sam provjerio o čemu se radi.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je u svibnju 2019. protiv Đakića postupak koji je rezultirao kaznom od 12 tisuća kuna, zbog toga što je utvrđeno da postoji nesrazmjer između imovine navedene u njegovoj kartici i one koju doista posjeduje, prenosi Virovitica.net