Provaljeno u kuću saborskog zastupnika i gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića

Obiteljska kuća saborskog zastupnika i gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića/Izvor: Nacionalno

Pod okriljem noći, sa četvrtka na petak provaljeno je u kuću 62-godišnjaka u ulici Ivane Brlić Mažuranić u Petrinji. Vijest i nebi bila toliko iznenađujuća da nije riječ o kući saborskog zastupnika i gradonačelnika Grada Petrinje Darinka Dumbovića.

Portal Nacionalno izvijestili su o ovom nemilom događaju stanovnici Petrinje, koji kažu da su u šoku i nevjerici da se nešto takvo može događati u gradu koji njeguje i teži europskim standardima, uvažavanju tolerancije i sve kvalitetnijem i sadržajnijem životu svih stanovnika.

Na upit PU Sisačko moslavačkoj o incidentu u Petrinji za Nacionalno izjavu je dala glasnogovornica Natalija Mezak-Dolenčić:

“Potvrđeno nam je da je došlo do provale ukuću 62-godišnjaka koji je na putu. Dojavu smo zaprimili tijekom današnjeg dana. Čekamo povratak vlasnika kako bi mogli utvrditi da li što nedostaje iz kuće. Inače, kuća je osigurana od strane policijskih službenika”.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da je lopov ili dobo organizirana banda unaprijed onesposobila video nadzor obiteljske kuće a potom opljačkala sve vrednije stvari iz kuće Darinka Dumbovića.

Većina Petrinjaca nije ni upoznata sa ovim vandalskim činom, a u razgovoru doznajemo da su šokirani, jer kako kažu: “Kad se to dogodilo našem gradonačelniku, što tek možemo mi obični građani očekivati”.

Petrinja poznata kao mjesto iznimno kvalitetnog življenja danas diše u “strahu”, jer i pojedini politički dužnosnici osuđuju ovaj vandalski čin.

“Ne mogu vjerovati, pa to se ne događa kod nas u Petrinji, pa još da popljačkaju našeg gradonačelnika, to ja ne vjerujem. Zamislite tek kako je meni koja živim sa kćerkom, pa zaista strašno” – prestašeno nam priča gospođa koju smo sreli na tržnici.

Jedan od mlađih stanovnika Petrinje kaže da koliko njega pamćenje služi da još nije čuo da se u ovom gradu provaljuje i pljačkaju kuće.

“Pa dobro, ima luđaka koji svašta naprave, no kako ja mislim provaliti, a ako je istina da su onesposobili nadzorne kamere, onda je to zasigurno ciljani atak na gradonačelnika i njegovu obitelj. To je vjerovatno politički montirano a nije ni isključeno da se gradonačelniku želi indirektno priprijetiti što širi tolerantnost, ljubav i poštivanje svih građana ovog grada. Ja mislim da nekim pojedincima smeta njegov uspjeh, njegovo europsko razmišljanje i da je ovo zastrašivanje. Policija mora odraditi svoj posao”, kazao je.

Stupili smo i u kontakt sa saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Grada Petrinje Darinkom Dumbovićem koji nam je kratko kazao:

” Ne želim ništa komentirati dok policija ne odradi svoj posao i izvijesti javnost o ovom slučaju”.

Potvrdio nam je da je istina da je provaljeno u njegovu obiteljsku kuću u kojoj živi sa suprugom.