Prosvjedi taksista protiv Ubera u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku

Pixabay

Taksisti u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku prosvjeduju protiv Ubera. Dubrovački taksisti blokirali su promet u Dubokoj Ljutoj u prosvjedu protiv Ubera kojim žele potaknuti na poštivanje Zakona.

U Zagrebu su zauzeli zaustavni trak ceste prema Zračnoj luci,  a dio ih se smjestio i ispred zračne luke “Franjo Tuđman”.

Taksisti su u više navrata rekli kako Uber vozi suprotno hrvatskim propisima, te je njihove navode potvrdio i premijer Andrej Plenković, piše Dubrovački dnevnik.

Prosvjeduje se i u Splitu, odnosno, splitskoj zračnoj luci. Navodno su taksisti iz Splita, Podrstrane, Solina,Kaštela i Trogira od jutra zauzeli parking na Resniku.

Ovih je dana Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber.

Očekuje se kako će oko 10.30 u mjestu Dubokoj Ljutoj u Župi dubrovačkoj predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić dati izjavu za medije.

Članovi Facebook grupe Radarska kontrola Dubrovnik i okolica Dubrovnik izvijestili su kako su se stvorile ogromne kolone koje se ne miču pa se svakako ne savjetuje prolazak tim područjem.

Zbog prosvjeda na Jadranskoj magistrali (DC8) u Dubrovniku, između mjesta Mlini i Čilipi, vozi se otežano, jednim trakom, uz regulaciju prometne policije.