Prosvjed u Opuzenu : I. Matičević priveden zbog prijave o prijetnji

Opuzen - Privođenje Ivana Matičevića na prosvjedu GI "Sinovi i kćeri Neretve"

Predstavnik Građanske inicijative “Sinovi i kćeri Neretve” Ivan Matičević, koji je s još nekoliko građana od 9 sati prosvjedovao protiv lošeg stanja zdravstva u dolini Neretve i to prelaženjem pješačkog prijelaza na Jadranskoj magistrali u Podgradini, priveden je nešto prije podneva zbog, kako se doznaje iz policije, prijave o prijetnji jednom članu građanske inicijative.

Matičević je izjavio kako se policija u njegovom primjeru revno drži zakona te da isto očekuje i po pitanju zdravstvene zaštite u dolini Neretve, odnosno da se uvede helikopterska služba i odluka o bolnici od regionalnog značaja.

„Ponosno idem u stanicu i srce mi je ogromno“, izjavio je Matičević, prije saznanja o razlogu privođenja. Očekivao je, naime, da je razlog privođenja ometanje prometa, a ne prijava o prijetnji.

Prethodno, za vrijeme prosvjeda, Matičević se pozvao na građanski neposluh kao legitimno pravo za ukazati na kršenje Ustava RH.

“Svi nadležni su se oglušili na naše dopise, i predsjednica i premijer i ministrica. Stidim ih se. Nisu zaslužili svoje funkcije. Što čekaju? Novi smrtni slučaj pa da nas na Markovu trgu bude milijun? Šaljem poruku u ime mojih sugrađana koji se boje izaći na ulicu, jer je policija vršila represiju”, istaknuo je Matičević.

Očekuje da će nadležni udovoljiti zahtjevima, a kao mogući idući potez najavio je zaustavljanje prometa na 500 pješačkih prijelaza diljem Republike Hrvatske.