Proračunom Vlade RH osigurana sredstva za hrvatsko plivanje

Veliki dio sredstava, koje je Vlada RH u prijedlogu proračuna namijenila plivačkom sportu, utrošit će se za sanaciju bazena Plivačkog kluba Jadran u Splitu, a dio i za novi pilot projekt “Hrvatska pliva” gdje se u kurikulum hrvatskog školstva vraća obaveza plivanja od 1. do 4. razreda osnovnih škola. 

“Iznimno mi je drago što su Vlada RH, a posebno predsjednik Vlade Andrej Plenković prepoznali naš trud i uložene napore te uključili razne plivačke projekte u Nacionalni program športa te natkrivanje bazena u Splitu. Vesele me postignuti rezultati i želim zahvaliti svima uključenima u projekte, a cilj saveza je daljnje kontinuirano unapređenje plivanja kao jednog od top sportova” rekao je novi predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica.

U priopćenju HPS-a ističu da je novo vodstvo pokrenuo niz promjena u smjeru unapređenja plivanja pa su tako planirane stipendije za plivače, predviđene su i nagrade za osvajače medalja, a kao poseban uspjeh ističu pilot projekt “Hrvatska pliva” u sklopu kojeg će “naučiti plivati” biti obveza za sve učenik od prvog do četvrtog razreda u osnovnim školama RH.