Vedran Pavlek “Proračun Snježne kraljice ove godine iznosi 19,5 mil. kuna”

N1

Snježna kraljica jedna je od najdražih utrka među skijašima i skijašicama te uz Advent prvorazredan događaj u Zagrebu, no pitanje troškova s naglaskom na dio koji izdvaja Grad Zagreb, odnosno građani i građanke metropole – uvijek nekako visi u zraku.

Crveni spust na Sljemenu 3. i 4. siječnja 2018. godine po 12. put će ugostiti najbolje slalomašice, a po 9. put najbolje slalomaše svijeta na utrci Svjetskog kupa.

Ove bi godine budžet utrke trebao biti najniži dosad, naime, ”ukupan proračun Snježne kraljice ove godine iznosi 19,5 milijuna kuna”, kazao je direktor Hrvatskog skijaškog saveza i Snježne kraljice Vedran Pavlek, piše N1.

Dio koji izdvaja Grad Zagreb kreće se u okvirima oko jedne četvrtine, kazao je Pavlek, a N1 je Grad Zagreb zatražio točne podatke, koje još čekamo i čim ih dobijemo i njih ćemo objaviti.

Dosad se, podsjetimo, proračun uglavnom kretao između 21 i 24 milijuna kuna, a 2006. bio je čak 28 milijuna, kazao je Pavlek u jednom od ranijih medijskih istupa.

U razgovoru za N1 Pavlek je istaknuo da se ulaganje svakako isplati, što pokazuju i brojke. Mi radimo mjerenja, kao i skijaška federacija, istraživanje pokazuje da je samo u 13 europskih zemalja vrijednost TV promidžbe oko 6,3 milijuna eura, idemo u 25 televizijskih prijenosa uživo, a ove godine opet dolazi CNN koji radi reportaže sa Sljemena što je dodatna promocija, zaključio je direktor Snježne kraljice.

Inače, ovogodišnji natjecateljski program Trofeja Snježne kraljice stisnut je u dva dana. U srijedu, 3. siječnja, za bodove u Svjetskom kupu borit će se skijašice. Predviđeni start prve vožnje je u 13 sati, a druge u 16.30 sati.

U četvrtak, 4. siječnja, za bodove će se boriti slalomaši. Njihova prva vožnja startat će u 12.45 sati, a druga u 16.30 sati.