Propalo mirenje: Nisu nam ponudili ništa, u četvrtak je štrajk na fakultetima

Danas je održan pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom. “Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa”, rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon današnjeg pokušaja mirenja.

“Sindikat proglašava štrajk koji počinje u četvrtak. Svaki tjedan najmanje ćemo jedan dan biti u štrajku. Pozivamo nenastavno i nastavno osoblje, pozivamo sve zaposlene da se pridruže štrajku. Očekujemo da će cijeli sustav biti u štrajku.

“Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa”, rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon današnjeg pokušaja mirenja.

Podsjetimo, sindikat je još prošloga tjedna najavio da će 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama, radi otklanjanja razlika između radnih mjesta u sustavu znanosti i obrazovanja te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi, javlja N1.

“Kako osnovne i srednje škole traže povećanje koeficijenata za svoje nenastavno osoblje, logično je da i naše nenastavno osoblje, koje radi isti posao, ima jednako na povećanje plaća”, rekao je u petak  Makorekonomist u Sindikatu znanosti Matija Kroflin.