Pronađeno tijelo nestaloga ribara

U sklopu završene koordinirane potražno – spasilačke akcije u istarskom akvatoriju pronađeno je tijelo nestaloga ribara, a policijski službenici provode istražne radnje o uzrocima smrti, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

Posada privatne ribarice pod hrvatskom zastavom uočila je, kako navodi MPPI, u 14.25 sati tijelo u moru na poziciji oko 0,5 nautičkih milja od pličine Civran, kraj Novigrada.

Službenici pulske Kapetanije na poziciju pronalaska pristigli su s profesionalnim roniocem i tijelo izvukli na palubu te prevezli u marinu Červar, gdje je u nazočnosti policijskih službenika utvrđena smrt i potvrđen identitet nestalog ribara.

MPPI podsjeća kako su daljnje istražne radnje o uzrocima smrti nestalog ribara u madležnosti Policijske uprave Istarske.

Potražno – spasilačku akciju Nacionalna središnjica za usklađivanmje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je u nedjelju u 12.04 sati, nakon zaprimljene dojave I.L-a., o nestanku njegova prijatelja, N.L-a., hrvatskoga državljanina, kojemu je prethodno posudio vlastitu brodicu dužine 4,5 metara, tipa pasara, kojom se nestali uputio u ribanje u moru novigradskoga akvatorija. Dojava je o nestanku zaprimljena je posredstvom Županijskog dojavnog centra, ŽC 112 Pazin.

Obzirom da su u vrijeme dojave o nestanku na moru vladali izrazito nepovoljni vremnski uvjeti, MRCC Rijeka je u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Pula pokrenula koordiniranu potragu. U 12.28 sati pronađena je napuštena pasara s osobnim stvarima nestaloga, nasukana nedaleko Novigrada.

Budući da je nevrijeme uzrokovano jakom južinom i visokim valovima bilo u jačanju, MRCC Rijeka pokrenula je i kopnenu potragu u koju su angažirana dva tima temeljne policije PU Istarske, dok je pomorsko traganje dotatno pojačano angažiranjem privatne ribarice pod hrvatskom zastavom, čija je posada uočila tijelo u moru na poziciji oko 0,5 NM od plićine Civran, kraj Novigrada. (Hina)