Promocija knjige „Pilot s Jadrana“ Ante Gregova Jurina

Pjesnik i prozaik, autor priča i dramskih tekstova, četiriju zbirki pjesama te nagrađenog romana prvijenca „Čovjek koji je razgovarao s krijesnicama”, Prečanin Ante Gregov, Jurin predstavit će u utorak 12. prosinca svoje drugo prozno djelo – roman „Pilot s Jadrana”.

Ante Gregov rođen je 1945. u u Splitu, od oca Jure i majke Justine. Djetinjstvo i mladalačke dane je proveo u Preku na otoku Ugljanu, živi i radi u Zadru.
Objavio je knjige pjesama Kapi sreće, Strune života, Luzarica, Čekanje u hodu; romane Čovjek koji je razgovarao s krijesnicama i Pilot s Jadrana; monodramu Dama u pratnji kavalira. Surađuje s književnim časopisima „Hrvatska misao“, „Dubrovnik“, „Motrišta“, „Osvit“, „Smotra“ i „Književno pero“.

Promocija knjige će se održati u knjžnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj ulici br. 5 u Zagrebu s početkom u 19.30 sati.

“Moj, i svačiji tko te voli Zagrebe, ti si bio i bit ćeš heroj ljubavi i mira sve dok golubovi kruže nad Lotrščakom i Gornjim gradom.Puno je pjesama ispjevano tebi,i nema se što dodati.Tebi ne treba ništa osim mira.Dužni smo ti ga vratiti s ljubavlju, voljeni naš grade.”
Živimo u svom vremenu za nas više neponovljivom.Opsjednutosti događajima proteklog ni budućeg vremena nikomu ne nude ništa.Gubimo se u traganju za srećom,misleći da je na nekom mjestu,u nekom vremenu,a ona je tako blizu koliko i daleko,u nama.Ako je ne nađemo tamo gdje bi trebala biti,ne tražimo je ni ondje gdje joj nije mjesto.