ProLife.hr i Zaklada Vigilare predali su Hrvatskom saboru 168.561 potpis građana

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Predstavnici građanske inicijative “ProLife.hr” i Zaklade Vigilare predali su Hrvatskom saboru 168.561 potpis građana koji su putem nacionalne peticije “Imam pravo živjeti” tijekom ožujka i travnja ove godine zatražili da najavljene izmjene tzv. Zakona o pobačaju idu u smjeru zaštite nerođenoga života i veće pomoći trudnicama.

Uoči predaje potpisa, predsjednik Zaklade Vigilare, Vice Batarelo, odgovarao je na pitanja novinara.

“Mi predajemo potpise i nakon toga ide u proceduru. Bit će javna debata i javni razgovor o pravima nerođene djece. Mi jesmo za potpunu zaštitu nerođene djece”, rekao je Batarelo.

“To je jedan festival demokracije, građani su potpisali, mi potpise predajemo Saboru, oni to uzimaju u proceduru i, prema našim saznanjima, ide prema Ministarstvu zdravstva, koje bi išlo u izradu zakona”, rekao je.

Istaknuo je da stav inicijative ProLife ide u smjeru toga da svatko treba dati svoje mišljenje. “Mi želimo i zaštitu i pomoć majkama i trudnicama koje žele roditi. Mi tražimo od Vlade da da financijsku pomoć”, rekao je Batarelo.

“Mi ne propagiramo ništa, nego tražimo potpunu zaštitu nerođenog života. Ovo nije političko pitanje”, rekao je Batarelo.

Nacionalno