Proizvodnja hrane treba biti prioritet!

Piše: Pero Kovačević

Nitko ne zna koliko će trajati pandemija koronavirusa. Prema službenim procjenama teško možemo točno znati koliko će sve ovo i koliko intenzivno trajati. Vlada je pripremila paket od 20-ak zakona kojima se želi pomoći gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa. Naravno da svi mi podržavamo mjere koje će pomoći gospodarstvu. Čini mi se da je Vlada zaboravila najvažniji paket mjera, paket mjera za revitalizaciju hrvatske poljoprivrede i prioritetnu proizvodnju hrane za naše potrebe.

Bojim se da bi u najcrnjem odnosno i manje crnom scenariju mogli gladovati jer nitko ne zna kad će završiti pandemija koronavirusa. Zato je posebno važno da odmah bez odlaganja poduzmemo sve mjere da možemo osigurati iz vlastite proizvodnje sve potrebne poljoprivredne proizvode. Ovo je jedna od najvažnijih mjera i jamstvo da nam narod neće gladovati.

Svi mi znamo da su agromafija i uvoznički lobiji uz pomoć svih vlada HDZ-a i SDP-a uništili hrvatsku poljoprivredu, te da manje-više ovisimo o uvozu hrane. Pogledajte što su učinili Slavoniji, kolike poljoprivredne površine su neobrađene i zarasle korovom. Bude li pandemija koronovirusa duže trajala, više je nego izgledno da će sve države zabraniti izvoz hrane i poljoprivrednih proizvoda. Što ćemo onda, hoćemo li gladovati.

Upravo stoga, stiže proljeće i bacimo se na proizvodnju hrane i poljoprivrednih proizvoda. Prisilimo Vladu na postupanje i revitalizaciju hrvatske poljoprivrede. Postupajmo suverenistički moramo imati dostatnu poljoprivrednu proizvodnju hrane za sve stanovnike, a naravno i izvoziti hranu.