Programi obrazovanja odraslih u Srednjoj školi Otočac

U Srednjoj školi Otočac i ove školske godine planiraju programe obrazovanja odraslih. Objavljen je oglas za upis polaznika u program obrazovanja odraslih za školsku 2017./2018 . godinu.

Zainteresiranima je ponuđena mogućnost obrazovanja za stjecanje stručne spreme u programima elektromehaničar i autoelektričar, automehaničar i strojobravar, prodavač, ekonomist, šumarski tehničar i elektrotehničar. Za svaki program predviđa se mogućnost upisa do 15 polaznika, a za prekvalifikaciju u spomenuta zanimanja ukupno 30 polaznika. Oglas, objavljen 10. rujna, otvoren je 15 dana.

Također u Srednjoj školi nude i program osposobljavanja za računalnog operatera u trajanju od 125 sati. Objavljena je i mogućnost pohađanja tečajeva engleskoga i njemačkoga jezika po stupnjevima u trajanju od 140 nastavnih sati. Upisi se provode kontinuirano, a uvjeti su najmanje 15 godina starosti i završena osnovna škola.

Neki programi obrazovanja za stjecanje stručne spreme i prekvalifikacije provodit će se konzultativno i instruktivno, a preostali kroz nastavu.